Τριαντάφυλλα από Εκουαδόρ για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

by Super User

Μάθε, λοιπόν, ποιά είναι τα καλύτερα τριαντάφυλλα που θα κάνεις δώρο φέτος την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ξέρεις από που έρχονται τα τριαντάφυλλα του Αγίου Βαλεντίνου που θα αγοράζεις την γιορτή των ερωτευμένων; Άλλοι, αντίθετα από όσα λέω, λένε ότι τα τριαντάφυλλα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, έρχονται από την Τουρκία...? Κάτι μου θυμίζει αυτό... Ιστορίες με δράκους, το γνωστό παραμύθι; Το μαύρο τριαντάφυλλο από το Χαλέπι της Τουρκίας!

Για να μην αναλύσουμε για άλλη μια φορά, σε ποιες θερμοκρασίες μεγαλώνουν τα τριαντάφυλλα. Τους χειμερινούς μήνες, είναι δεδομένο ότι σε θερμοκρασίες ( κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου), δεν μεγαλώνουν τα τριαντάφυλλα στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στην Τουρκία, μια χώρα με πολύ κρύο, βροχές και αρκετά χιόνια, ακόμη και σε πολλές πεδινές περιοχές. Γεγονός που μεταφράζεται στο εξής, ένα σύγχρονο θερμοκήπιο για να παράγει 20,000 τριαντάφυλλα το μήνα, θα πρέπει να πληρώσει για την θέρμανση, τουλάχιστον 8,000 ευρώ, και λίγα σας λέω...! Αν υπολογίζουμε τους εργάτες, τα είδη συσκευασίας, σακούλες, σπάγγος δεσίματος, τα λιπάσματα και το γεωπόνο. Τα νούμερα δεν βγαίνουν.

Το 75% των λουλουδιών για την παγκόσμια αγορά, παράγονται στη λατινική Αμερική - Εκουαδόρ, Κολομβία, την Κένυα και την Αιθιοπία! Επίσης, τριαντάφυλλα παράγονται και στην Ινδία. Είναι, όμως, τριαντάφυλλα με αρκετά μικρότερο κεφαλή. Παρόλα αυτά, είναι ιδιαίτερα οικονομικά και φθηνά τριαντάφυλλα για μπουκέτα και ανθοδέσμες, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε κάθε περίπρτωση, είτε αποφασίσετε να διαλέξετε λουλούδια, φυτά ή κόκκινα τριαντάφυλλα για του Αγίου Βαλεντίνου; Φροντίστε ώστε η επιλογή του δώρου σας, να καλύψει καθε απαιτητικό γούστο!

21Flowers.gr

Leave a comment

Comments

  • No comments found